Davies Madridba igazolhat?


Brit sajtóértesülések szerint a spanyol labdarúgó-bajnokság élén álló Real Madrid szóban megegyezett a kanadai válogatott védőjével, Alphonso Daviesszel, aki jelenleg a német Bayern München csapatát erősíti.

A The Athletic elnevezésű brit sportlap szerint, a spanyol csapat részéről a játékosmegfigyelés irányításáért felelő Juni Calafat, valamint José Ángel Sánchez általános igazgató voltak a kompetens személyek, akik a kanadai játékos képviselőivel tartották a kapcsolatot. Információk szerint a felek a februári hónap középen személyesen is találkoztak az ügyben. Ekkor történt meg a szóbeli megegyezés is, így már csak a hátvéd aktuális csapatával, a Bayern Münchennel kell megállapodásra jutni.

A királyi gárdának két opciója van Davies megvételét illetően. Vagy idén nyáron vásárolja meg – áron alul – a játékost, vagy pedig vár egy esztendőt, és 2025-ben ingyen szerzi meg a kanadai bekket, mivel a bajor csapattal akkor jár a hátvéd szerződése.

A hírt a neves olasz „transzferguru”, Fabrizio Romano is megerősítette. Megjegyezte, hogy a német csapat mindenképp szeretné meghosszabbítani a kanadai játékos jövő nyáron lejáró szerződését. Ám amennyiben ez nem jönne össze, akkor a csapat még az idei nyári átigazolási szezonban túladna a futballistán, akit a Transfermarkt elnevezésű portál 70 millióra euróra becsül. A spanyol sztárcsapat viszont nem hajlandó az általuk korrektnek vélt árnál nagyobbat fizetni, így ebben az esetben a két együttes „engedékenységén” múlhat a transzfer.

Spanyol sajtóhírek szerint a bajor gárda már minden bizonnyal beletörődött Davies távozásába, és csupán „csak” 50 millió eurót kérnek a huszonhárom esztendős játékosért. Ennek ellenére a Real Madrid ajánlata ettől is kevesebb lehet, számításba véve, hogy a kanadai védő szerződése már csak egy idényre szól.

Davies a Bayern München játékosaként ötszörös német bajnoknak, kétszeres Német-kupa győztesnek, illetve egyszeres Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatja magát. Az aktuális, 2023/2024-es szezonban összesen huszonhét tétmérkőzésen lépett pályára, mely találkozókon egy gólt szerzett és három gólpaszt osztott ki.

Fotó: flickr.com