A bokszlegenda Manny Pacquiao két mérkőzésen is ringbe léphet idén


Az élő bokszlegendának számító Manny Pacquiao idei visszatérését és két nagy meccsét is bejelentették néhány nap leforgása alatt.

A profi ökölvívástól már visszavonult, 45 éves Fülöp-szigeteki harcos – aki politikusként 2016 és 2022 között szenátor volt – idén Japánban azzal az egykor szintén a sportág legnagyobbjai közé tartozó amerikai Floyd Mayweatherrel ütközne meg, akivel 2015-ben már bokszolt. Kettejük visszavágója előtt pedig – a pénteki hír szerint április 20-án – a thaibox 41 esztendős világsztárjával, Buakaw Banchammal lépne a kötelek közé, hat, egyenként három perces menetre tervezett és a 70 kilogrammos kategóriában az ökölvívás szabályai szerint zajló thaiföldi találkozón.


Buakaw több mint 240 győzelmet aratott 24 éves muay thaios és kickboxos pályafutása során, míg a nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett Pacquiao mérlege hivatásos ökölvívóként 62 győzelemből (39 KO), nyolc vereségből és két döntetlenből áll.
A több mint nyolc évvel ezelőtti, mintegy 400 millió dollár bevételt hozó mérkőzést Las Vegasban pontozással Mayweather nyerte, aki veretlenül vonult vissza, és azóta – rendre hatalmas pénzért – már csakis bemutató meccseket vállal. A 46 éves amerikai hibátlan profi bokszmérlegét 50 – benne 27 kiütéssel megnyert – mérkőzés alkotja.

mti sjk \ Érd

fotók: wikipédia