Nintendo, Wednesday Addams Bazár és Harry Potter kellékek


Helló, kedves olvasó! Lenne itt egy kis játék! – kezdhetném írásom némileg a Fűrész filmekre utalva, amelyekben, ha lejátszásra kapcsolták a diktafont, máris megszólalt az ismert hang, körülbelül ezekkel a szavakkal. Viszont most mégsem horrorról lesz szó, bár, ahogy vesszük. Hiszen a videójátékok világának egy része szintén nem mentes az erőszaktól. Például, amilyen a Mortal Kombat vagy a Tekken című, mára már „őskorinak” számító programok voltak. A füleki múltidéző játéknapon – február 24-én – ezeket is ki lehet próbálni vagy gyakorlottaknak folytatni ott, ahol évtizedekkel ezelőtt abbahagyták.

A Triumvirátus Gyűjtők Klubja a Füleki Városi Művelődési Központtal karöltve rendezi meg az első videójáték napot, amely délelőtt tíztől este hétig a VMK báltermében a retró szerelmeseit. Különböző konzolok állnak majd a játékoskedvűek rendelkezésére: Playstation, Xbox, Nintendo switch. Olyan klasszikus játékokat lehet kipróbálni, mint a Crash Bandicoot, a bevezetőben említett harcos-küzdő játékok, akár részt vehetnek Budokai Tenkaichi mérkőzésen a Dragon Ball anime világ kedvenceivel. A szervezők a „virtuális sportolókra” is gondoltak: rendelkezésre áll majd a Fifa futballjáték, valamint a Forza Horizon azoknak, akik megőrülnek a száguldásért.

Fotó: pixabay

A videójátékokon kívül a Tulnar boltnak hála Marvel és World of Warcraft társasjátékok is várják a látogatókat, gyűjtőkártyák a helyszínen megvásárolhatóak lesznek, ahogyan kellékek olyan híres filmekből is, mint a Gyűrűk ura vagy éppen a Harry Potter.

A nap folyamán szélesre tárja kapuit a Wednesday Addams Bazár, itt kézzel festett hűtőmágnesekkel, képekkel és plüss pokémonokkal várják mindazokat, akik szuvenírek megvásárlásával is támogatnák a Triumvirátus Gyűjtők Klubját. A napot a helyi cosplayerek színesítik saját készítésű jelmezekkel, a Candy shop pedig a világ különböző tájairól származó édességekkel és italokkal frissíti a játékban elcsigázottakat.

Fotó: pixabay