Sikerhez vezető tapasztalatok: Martínez kiállt Ronaldo mellett


Roberto Martínez (50) edző a Németországban ezen a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtt hangsúlyozta, hogy Portugália Cristiano Ronaldo (39) tapasztalataiból fog profitálni. Ronaldo, aki 128 góllal 204 hivatalos mérkőzésen a válogatott szinten a legtöbb gólt szerző játékos, a hatodik Európa-bajnokságára készül. 2004-es debütálásakor segített Portugáliának a döntőbe jutni, és 2016-ban megnyerte a tornát.

Ronaldo 2023-ban távozott az európai futballszíntérről Szaúd-Arábiába, ami kérdéseket vetett fel a karrierje végével kapcsolatban. Azonban Martínez biztosította, hogy az Al Nassr támadója még mindig sokat tud nyújtani a csapatnak.

Portugal’s Cristiano Ronaldo watches a ball during a training session at the Obidos village stadium May 31, 2012. Portugal’s soccer team is preparing for the Euro 2012 soccer championships. REUTERS/Jose Manuel Ribeiro (PORTUGAL – Tags: SPORT SOCCER)

“Cristiano nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a klubjában. Kétség sem fér hozzá, hogy hihetetlen gólszerző,”- mondta Martínez a szombati horvátországi felkészülési mérkőzés előtt. “A hatodik Európa-bajnokságára készül, és ő az egyetlen játékos, aki ennyi Európa-bajnokságon játszott. Tapasztalatai számunkra felbecsülhetetlenek.”

Martínez hangsúlyozta, hogy a csapatban 23 játékos van, akik között egészséges versengést hoz létre, és a döntések a pályán születnek meg. “Cristiano készen áll, hogy segítsen a csapatnak, és mindent beleadjon. A futballban nincs még egy olyan játékos, aki azt tudná hozni az öltözőbe, amit ő,” – tette hozzá Martínez.

Portugália az F csoportban van, ahol Csehországgal, Törökországgal és Grúziával fog megmérkőzni.

fotó: flickr