Sérülés miatt módosult a portugálok Eb-kerete


A portugál labdarúgó-válogatott spanyol szövetségi kapitánya, Roberto Martínez sérülés miatt módosítást hajtott végre az Európa-bajnoki keretben. A labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján közölte hírt, hogy Otávio Monteiro sérülés miatt került ki a keretből.

Roberto Martínez döntése értelmében az Al-Naszr középpályásának helyét a keretben az angol Manchester City-vel Premier League-t nyerő Matheus Nunes veszi át.

Otávio Monteiro a büntetőrúgásokkal elbukott Szaúdi Király-Kupa fináléjában szenvedett sérülést. Csapata az Al-Hilal ellen maradt alul.

A helyére behívott huszonöt esztendős Matheus Nunes Brazíliában, Rio de Janeiro városában látta meg a napvilágot. Az angol bajnokcsapat előtt – egy szezon erejéig – megfordult a Wolverhampton Wanderers-nél is, előtte pedig kizárólag portugál csapatokat erősített. A nemzeti válogatottban mind ez idáig 12 alkalommal lépett pályára, mely találkozókon 2 találatot szerzett.

A portugál labdarúgó-válogatott a tíz nap múlva kezdődő Európa-bajnokágon az „F” csoportban kapott helyet, ahol ellenfelei Csehország, Grúzia, illetve Törökország lesznek.

A Cristiano Ronaldo vezette csapat a torna előtt három felkészülési mérkőzést is játszik, s mindhármat hazai pályán. Ma Finnországgal csapnak össze, június 8-án Horvátországgal, míg június 11-én Írországgal mérkőznek majd meg.

Fotó: flickr.com