Röplabda-maraton a Selye János Gimnáziumban


A tavalyi karácsonyi szünet előtt, tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a hagyományos 24 órás röplabda-találkozó és a Selye János Gimnázium fiú röplabda-bajnokságának döntője az iskola tornatermében. A rendezvény szervezését tavaly is Fiala Andrea tanárnő és Gyurenka István tanár úr vállalta fel. 2023. december 20-án, egy szerdai napon, pontban déli 12 órakor vette kezdetét az egynapos szórakozás. A tavalyi rendezvény azért is volt érdekes, mert iskolánk lány és fiú röplabda csapatai megnyerték a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos röplabda Bajnokságát. A gimnázium fiú röplabda-bajnokságának döntőjét a IV.B és III.A osztályok játszották. Gratulálunk a IV.B osztály diákjainak, akik a focibajnokság mellet a tavalyi röplabda-bajnokságot is megnyerték.

Fiala tanárnő a játékosokat úgy osztotta be a csapatokba, hogy minden csapat nagyjából azonos játékerőt képviseljen. A torna során az különböző színű csapatok mérték össze tudásukat, játékkedvüket. Vendégeink voltak a komáromi röplabdacsapat játékosai.

A találkozót Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója nyitotta meg. A megnyitón Csonka Lajos mérnök, a Com-Therm vállalat képviselője és dr. Kiss Tamás, iskolánk egykori diákja is köszöntötte a résztvevőket; s megjelent Keszegh Béla, városunk polgármestere is. A kora esti órákban kezdődtek a „gálameccsek”, meghívott vendégjátékosokkal. Először az iskola öregdiákjai mérkőztek meg egymással, majd a fiatalok következtek. Ezen meccsekkel párhuzamos időben érkezett meg a Szülői Szövetség által támogatott pizzaszállítmány, amivel mindenki csillapíthatta étvágyát, és pótolhatta a már elhasznált energiáit.

A gálameccsek végeztével folytatódtak a körmérkőzések az egyre fáradó, és idővel álmosodó, de nem kevésbé lelkes játékosokkal egészen reggel nyolcig, amikor is a komáromi Munka Utcai Alapiskola tanulói és a Selye János Gimnázium alsó tagozata mérkőzött meg egymással.

Végezetül mindenki felhasználhatta megmaradt energiakészleteit a „best of” meccseken, amelyek után ünnepélyesen lezárult a tavalyi 24 órás röplabda-találkozó. Zárszóként Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója meghirdette a következő, 14. röplabda-maratont, amely 2024 decemberében kerül majd megrendezésre.

A nagy sikerre való tekintettel biztos vagyok benne, hogy az összes résztvevő már alig várja az idei játékdömpinget, amely évről évre egyre népszerűbb, és egyre több diákot mozgat meg. A rendezvény fő támogatói: Com-Therm vállalat, dr. Kiss Tamás – Public Health Consulting, Komárom város önkormányzata, VATAR IT Kft., Chocomaze és a Selye János Gimnázium Szülői Szövetsége és Diákparlamentje – köszönjük minden kedves támogatónak, aki hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához.

-sjg-

fotók: Mézes Péter, Nagy András és Marosi Botond Máté