Női röplabda Eb – Svédország lesz a harmadik társházigazda 2026-ban


Törökország és Csehország után Svédország is biztosan házigazdája lesz a következő, 2026-os női röplabda Európa-bajnokságnak.

Az európai szövetség (CEV) a honlapján számolt be arról, hogy a skandináv országban Göteborg, azon belül a Scandinavium látja majd vendégül a négy csoport egyikét.

A svédek a 2021-es kontinensviadalon a negyeddöntőig meneteltek a 2022-ben az év legjobb röplabdázójának megválasztott Isabelle Haak vezérletével. Svédország eddig egyszer, 1989-ben volt Eb-házigazda, akkor a hazai férficsapat fináléba jutott.

Csehországban az újonnan épülő Brno Aréna, Törökországban pedig várhatóan Ankara lesz a házigazda – előbbi helyszínen négy nyolcaddöntő és két negyeddöntő is lesz, utóbbiban pedig ezek mellett az elődöntőkét és az éremcsatákat is megrendezik. Mindez azt jelenti, hogy a CEV már csak egy, csoportmeccseknek otthont adó várost keres.

Az elmúlt öt Európa-bajnokságra kijutott magyar válogatott idén és jövőre selejtezőn vívhatja ki a szereplést a 2026-os kontinensviadalra.

skg \ skt \ sag

MTI