Martin Škrtel is pályára lép az Ajax legendái ellen


Az egykori neves svéd edző – a nemrégiben rákkal diagnosztizált –, Sven-Göran Eriksson irányítja a Liverpool legendáiból álló csapatot a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Ajax Amsterdam legendái ellen.

A vörösök kihirdették a tizennyolc főből álló keretüket, és a résztvevők között megtalálhatjuk a száznégyszeres szlovák válogatott labdarúgót, Martin Škrtelt is, aki nyolc éven keresztül, 2008 és 2016 között erősítette az angol csapatot.

A harminckilenc esztendős szlovák legenda mellett a keret tagja mások mellett a világ- és Európa-bajnok Fernando Torres, a lengyel „csodakapus” Jerzy Dudek, a dán Daniel Agger, a finn Sami Hyypia, a holland Dirk Kuyt, a francia Djibril Cissé, de helyet kapott a jelenleg is aktív labdarúgó, Jay Spearing is.

A harmincöt éves angol futballista mindössze 55 találkozón lépett pályára a Liverpool felnőtt csapatban, jelenleg pedig – túlkorosként – pályára lép a klub U21-es csapatában. Mindemellett az U18-asok között is van már két mérkőzése, de utánpótlás edzőként is tevékenykedik a csapatnál.

Fotó: pixabay

A mérkőzésre március 23-án, szombaton kerül sor. Az egykori angol válogatott szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson munkáját három Liverpool-legenda, nevezetesen Ian Rush, John Aldridge és John Barnes segíti a szakmai stábban. A legendás svéd edző idén januárban tudatta a nyilvánossággal, hogy gyógyíthatatlan rákbetegséggel diagnosztizálták. Az orvosok szerint – maximum – csupán egy éve van hátra.

A többek között Olaszországban, Portugáliában, Mexikóban és Kínában is tevékenykedő szakember arról is beszélt, hogy nagy álma volt, hogy egyszer irányíthassa a csapatot, mivel régóta szurkol a Liverpoolnak. Amikor ez a hír eljutott a csapatot irányító Jürgen Klopphoz, a Bajnokok Ligája-győztes tréner felajánlotta, hogy Eriksson irányítsa a klub legendáit az Ajax legendái elleni találkozón.

A klub közleménye szerint már 54 ezer jegyet adtak el az Anfield Roadon rendezendő mérkőzésre, melyet főként jótékonysági céllal szerveznek meg. Nemrégiben egy ilyen jótékonysági találkozón összesen 6.4 millió fontnyi adományt gyűjtöttek össze a különböző alapítványok számára.

Fotó: flickr.com