Ma kezdődik a jégkorong-világbajnokság


Ma veszi kezdetét Csehországban a 2024-es IIHF jégkorong-világbajnokság. A két nyitómérkőzést Prágában és Ostravában rendezik. Mindkét összecsapás 16:20-tól kezdődik.

Az „A” jelű csoport első mérkőzése a prágai O2 Arénában valósul majd meg. Svájc Norvégiával csap össze.

Ugyanezen csoport esti mérkőzése 20:20-tól veszi kezdetét. A házigazda csehek a finnekkel találkoznak, így már ma este egy igazi rangadóra kerül sor.

Az ostravai Ostravar Arénában zajló „B” jelű csoport nyitómérkőzése a Szlovákia-Németország találkozó lesz, mely összecsapás eléggé kiegyenlítettnek tűnik. Mindkét válogatott esélyes a győzelemre, s ez a mérkőzés akár a továbbjutást is eldöntheti.

A „B” csoport esti mérkőzése – az „A” csoporthoz hasonlóan – szintén egy csúcsrangadó lesz, ugyanis Svédország csap össze az Egyesült Államokkal.

Íme, a mai menetrend:

A csoport, Prága:

16:20

Svájc-Norvégia

20:20

Csehország-Finnország

B csoport, Ostrava:

16:20

Szlovákia-Németország

 20:20

Svédország-Egyesült Államok

Az idei jégkorong-világbajnokság logója (Fotó: Wikipédia)

A világbajnokságon összesen tizenhat csapat vesz részt.

Az automatikus résztvevők, a tavalyi IIHF jégkorong-világbajnokság első tizennégy helyezettje – Ausztria, Dánia, Egyesült Államok, Finnország, Franciaország, Lettország, Kanada, Kazahsztán, Németország, Norvégia, Svájc, Svédország, Szlovákia –, továbbá a 2023-as IIHF divízió I-es jégkorong-világbajnokság első két helyezettje – Lengyelország és Nagy-Britannia – lesznek.

A címvédő a tavalyi világbajnokság győztese, a kanadai jégkorong-válogatott, mely ország mind ez idáig huszonnyolc alkalommal nyerte meg a jégkorong-világbajnokságot.

A torna mérkőzései május 10. és 26. között kerülnek megrendezésre.

Az ostravai Ostravar Aréna (Fotó: Wikipédia)

Íme, a csoportbeosztás:

A csoport

Kanada, Finnország, Svájc, Csehország, Dánia, Norvégia, Ausztria, Nagy-Britannia

B csoport

Egyesült Államok, Németország, Svédország, Szlovákia, Lettország, Franciaország, Kazahsztán, Lengyelország

Fotó: flickr.com