Kiütéses bostoni siker az első összecsapáson


Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének első összecsapása könnyed hazai győzelemmel végződött, ugyanis a Boston Celtics 107-89 arányban felülmúlta a vendég Dallas Mavericks csapatát. Az egyik fél négy győzelméig tartó párharcban így nem borult a papírforma, a Boston 1-0-s előnyre tett szert.

Visszatért Kristaps Porziņģis

A hazai szurkolók nagy örömére visszatért a csapatba a 218 centis lett óriás, aki egyelőre ugyan limitált játékidőben volt a pályán és nem is volt a kezdőcsapatban, de így is messze az egyik legjobb hazai volt, 21 perc alatt 20 pontot, 6 lepattanót szerzett, illetve 3 blokkot is kiosztott. Nem látszottak rajta a sérülés jelei, ami szintén nagy örömet okozott a közönségnek.

Luka Dončić egyedül nem lesz elég

A szlovén szupersztár igyekezett a Dallast a hátára venni, de nem volt elég 30 pontja és 10 lepattanója, ami mellé mindössze 1 gólpasszt osztott ki. Mellette papíron legjobb csapattársa Kyrie Irving mindössze 12 pontot szerzett, 19 rádobásából mindössze 6 volt pontos.

Elsöprő első félidő

A Boston vérszemet kapott a mérkőzés első félidejében, ahol egy ponton 29 pont is volt az előny, sőt 58-29-nél kétszer több ponton álltak, mint a vendégek. Innét igyekezett vissza a mérkőzésbe a Dallas, de a hátrányukat 8 pontnál kisebbre nem tudták ledolgozni.

Amennyiben a Mavericks reális esélyt szeretne a párharc folyamán, Luka mellé fel kell nőnie a csapat többi tagjának is.

A mérkőzésen a hazaiak pontosabban céloztak a mezőnyből, illetve a triplából is mint a vendégek, és a labdát is jobban járatták, ugyanis 23-9 volt a gólpasszok aránya.

A bostoni edző, Joe Mazzulla játéka működött, így csapata 1-0-s előnyből várhatja a döntő 2. mérkőzését, amire hétfő hajnalban, 2:00-kor kerül sor Bostonban.

fotó: TASR