Hollandia keserédes győzelemmel hangolt az Európa-bajnokságra


2024.06.11. Rotterdam – A holland labdarúgó válogatott győzelemmel zárta az az utolsó mérkőzését a kontinenstorna előtt. A hazaiak 4-0-ás arányban győzedelmeskedtek Izland válogatottja felett. A kontinenstornára viszont nem számolhat Koeman mester Frenkie de Jong játékára, aki nagy valószínűséggel nem épül fel időben.

A mérkőzés elejétől fogva a hazaiak domináltak, a gólra a 23. percig kellett várni, ekkor Xavi Simons juttatta vezetéshez a hollandokat. Az első félidőt uralni tudta a továbbiakban is Ronald Koeman csapata, azonban gólt nem szereztek, így a félidőre 1-0-ás hazai vezetéssel vonultak a felek.

A második játékrészre azonos kerettel jöttek fel a hazaiak, a vendégek egyet cseréltek. A gólra mindössze 4 percet várt a közönség, mikor Virgil Van Dijk bólintott a kapuba. A védőnek ez volt a 8. gólja a nemzeti csapatban.

A továbbiakban kiegyenlítettebb lett a játék, de az izlandiak nem tudtak szépíteni. A hajrában Koeman 6 cserejátékosnak is lehetőséget adott, és ez a döntés meg is hozta a gyümölcsét. Előbb a 79. percben Donyell Malen, majd a 93. percben Wout Weghorst talált a kapuba, kialakítva a 4-0-ás végeredményt Hollandia javára.

Azt, hogy de Jong pótlására kivel fog számolni Ronald Koeman, még nem tudni.

Hollandia Ausztria, Franciaország és Lengyelország ellen lép pályára a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság “D” csoportjában.

A holland csapat programja:

JÚNIUS 16., Vasárnap
15.00, Hamburg: Lengyelország–Hollandia
JÚNIUS 21., Péntek
21.00, Lipcse: Hollandia–Franciaország
JÚNIUS 25., Kedd
18.00, Berlin: Hollandia–Ausztria

Az izlandi válogatott nem lesz ott a tornán, legközelebb a Nemzetek Ligájában Wales csapata lesz az ellenfelük.

fotó: TASR