Hidegzuhany! Courtois kihagyja az Eb-t!


A belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco nem nevezte az Európa-bajnokságra készülő keretbe Thibaut Courtois-t, a Real Madrid kapusát.

A mások mellett Bajnokok Ligája-győztes, százkétszeres belga válogatott hálóőr még a tavalyi nyár folyamán veszett össze a német – és olasz származású – szövetségi kapitánnyal.

A vita fő oka az volt, hogy – az akkor sérült Kevin De Bruyne hiányában – közösen megbeszélték, hogy az Észtország, illetve az Ausztria elleni nemzetközi mérkőzések egyikén maga Courtois, a másik találkozón pedig a jelenleg Rómában futballozó támadó, Romelu Lukaku lesz a válogatott csapatkapitánya. Ám az osztrákok ellen a 83 válogatott találattal rendelkező csatár viselte a karszalagot, így Courtois megsértődött és elhagyta a nemzeti csapatot.

Bár a Real Madrid kapusa fél évvel később bocsánatot kért az incidens miatt, a szövetségi kapitánnyal való viszonyán ez nem változtatott, valamint az sem, hogy a tavalyi szerzett súlyos sérüléséből is sikerült kigyógyulnia, és a közelmúltban vissza is tért a pályára.

Domenico Tedesco pedig – a lehetséges huszonhat labdarúgó helyett – csupán huszonöt játékost nevezett a keretbe. A szövetségi kapitány a következő három kapusnak küldött válogatott meghívót a németországi kontinensviadalra: Koen Casteels (Wolfsburg), Mats Sels (Nottingham Forest), Thomas Kaminski (Luton Town).

A belgák az Európa-bajnokság előtti felkészülési mérkőzéseket Montenegróval, illetve a szomszéd állammal, Luxemburg játsszák Brüsszelben. Az Eb-n pedig az „E” csoportban kaptak helyet, ahol ellenfeleik Szlovákia, Románia, valamint Ukrajna lesznek.

Fotó: flickr.com