Brazil labdarúgót igazolt a Ferencváros


Miközben javába dübörög a labdarúgó Európa-bajnokság, a futballklubok sem tétlenkednek, hiszen az átigazolási szezon elején feltérképezik a potenciális jelölteket, akikkel – ha megfelelnek az „elvárásoknak” – szeretnék megerősíteni a keretüket a következő szezonra.

Az aktuális, és rekordbajnok Ferencvárosi TC vezetősége már talált is egy ígéretes brazil labdarúgót, aki sajtóhírek szerint minden bizonnyal már alá is írt a zöld sasokhoz.

A brazil Raul Gustavo eddigi klubja, a Brazíliában topklubnak számító Corinthians tegnap a hivatalos honlapján közölte, hogy a hátvéd Magyarországra szerződik, és szerződése az FTC-vel három évre szólna.

A brazil klub a hivatalos honlapján azt is közli, hogy a védőjátékosnak már csak az orvosi vizsgálatokon kell megfelelnie, és a Fradi játékosa lesz. A Corinthians huszonöt esztendős játékosa már úton is van Magyarországra.

Raul Gustavo négy esztendeje, 2020 óta tagja a Sao Paulo-i csapatnak. Két szezon erejéig kölcsönben is szerepelt, de a klub színeiben 47 mérkőzésen lépett pályára, s összesen 6 találatot szerzett.

l

A 188 centiméter magas labdarúgó az utóbbi időben kispadra szorult a csapatnál, ugyanis a legutóbbi tizenegy találkozón nem kapott egy perc játékidőt sem. Ebben a döntésben nagy szerepet játszott az Argentinos Juniors ellen lejátszott – 1–0-ra elveszített – Copa Sudamericana-mérkőzés, ahol a játékos meglökte a partjelzőt, amiért el is tiltották egy időre.

Az FTC a brazil labdarúgó mellett egy ghánai futballista, nevezetesen Isaac Pappoe leigazolását is bejelentette napokkal korábban.

Fotó: flickr.com