Bolla Bendegúz már nem a Wolverhampton játékosa


Az angol legfelsőbb osztályban – Premier League – szereplő, tizennegyedik helyen végző Wolverhampton Wanderers csapa az X-csatornáján tette közzé, hogy elbúcsúztak a tizenhatszoros magyar válogatott labdarúgótól, Bolla Bendegúztól.

A huszonnégy esztendős játékos már nem tér vissza Angliába a svájci Servette FC csapatától, ahol a nemrégiben véget ért – 2023/2024-es – szezont töltötte kölcsönben.

Bolla három évvel ezelőtt, 2021-ben szerződött Angliába, de a „farkasok” két ízben is kölcsönadták őt Svájcba. Először a Grasshopper Zürich, majd a fentebb is említett Servette FC csapatát erősítette.

A magyar játékos a Wolverhampton színeiben nem lépett pályára tétmérkőzésen. Új csapatát akár már a héten bejelenthetik.

Bolla Bendegúz 1999-ben született Székesfehérváron. Első csapata szülővárosa legsikeresebb klubja, a Videoton lett, de a későbbiekben megfordult Siófokon és Zalaegerszegen is. Ezt követően igazolt külföldre. A magyar labdarúgó-válogatottban Ciprus ellen mutatkozott be. Tagja volt a 2021-es Európa-bajnokságon szereplő magyar keretnek is.

A „farkasoknál” nem csupán Bolla az eddigi egyetlen távozó, ugyanis a fiatal angol kapus, Louie Moulden is távozik a csapattól.

Fotó: Wolherhampton Wanderes X-csatornája/flickr.com