Bénes László az Union Berlinhez igazolhat


Német sajtóhírek szerint a felvidéki – doborgazi – származású szlovák válogatott labdarúgó távozik a német másodosztályban szereplő Hamburg csapatától, és az élvonalbeli Union Berlin játékosa lesz.

Bénes László a dunaszerdahelyi DAC mellett a Győri ETO csapatában nevelkedett, majd onnan igazolt – 5 millió euró értékben – Németországba, a Borussia Mönchengladbach együtteséhez, mely csapatot hat évig erősített. Ez idő alatt a csapat kétszer is kölcsönadta a felvidéki labdarúgót.

2022-ben Bénes a nagymúltú, de jelenleg a német másodosztályban szereplő Hamburghoz igazolt, ahol jól ment számára a játék, hiszen a csapat színeiben 19 találatot szerzett. A nemrég véget ért szezonban 13 alkalommal volt eredményes, így nem csoda, hogy megnőtt az érdeklődés iránta. A Hamburg HSV viszont idén sem került fel a német élvonalba.

Ha igazak a sajtóhírek, Bénesnek a német fővárosban egy magyar csapattársa is lesz, Schäfer András magyar válogatott labdarúgó személyében, aki Dunaszerdahelyről igazolt Németországba.

Bénes László a szlovák labdarúgó-válogatottal jelenleg az Anglia elleni nyolcaddöntő találkozóra készül. A szlovák válogatottban eddig 23 alkalommal szerepelt.

Fotó: hsv.net