Az unió képviselete az új minisztériummal tárgyalt


A Szlovákiai Városok Uniójának képviseleteaz újonnan létrejött Idegenforgalmi- és Sportminisztériummal tárgyalt.

Dušan Keketi miniszter mellett a tárca két államtitkára, Marek Harbuľák és Ján Krišanda fogadta az unió küldöttségét, Richard Rybníček elnököt, Keszegh Béla alelnököt és Ján Prílepokot, Alsókubín polgármesterét.

A minisztérium vezetése éa a városok képviselete megvitatták az újonnan létrehozott minisztérium jövőképét. Téma volt a helyi turizmus támogatására készülő források, valamint a sport finanszírozása és a sportinfrastruktúrába történő beruházások.

Az unió egy javaslatcsomagot fogalmazott meg a minisztérium vezetésének, amelynek része volt a sport támogatásának átszervezése, valamint olyan, eddig teljesen elhanyagolt témakörök, mint az idősek sportolási lehetőségei.

fotó: Komárom város archívuma

A városok javasolják egy országos sporttérkép elkészítését, amely alapján a jövőben indulhatnak a beruházások, továbbá garanciát jelentene, hogy minden régióban elérhető lenne a megfelelő sportinfrastruktúra.


„A minisztérium szoros partnerként tekint a szlovákiai városokra”

– szögezte le a miniszter.

Az önkormányzatok jelentősen támogatják a sportot helyi szinten, továbbá a legfontosabb sportrendezvények szervezésében a legnagyobb részt vállalják.

A Szlovákiai Városok Uniója jelenleg 24 várost és közel 1,35 millió lakost képvisel.

fotó: Komárom város archívuma