Az Eb után elrajtolt a Copa América is


A németországi labdarúgó Európa-bajnokság múlt hét pénteken, június 14-én vette kezdetét. Észak- és Dél-Amerikában – magyar idő szerint ma hajnali két órakor – elstartolt a legrangosabb amerikai kontinensviadal is. Az idei torna házigazdája az Egyesült Államok.

A nyitómérkőzést a világbajnoki, és egyben Copa América–címvédő Argentína játszotta Kanada csapatával. Lionel Messiék 2–0 arányban győzték le az észak-amerikai válogatottat. A mérkőzést az Atlantai Mercedes-Benz Stadiumban rendezték.

A találkozó első félidejében mindkét gárdának akadtak helyzetei, Kanada is végig játékban volt, viszont találatot az első negyvenöt perc egyik csapat sem szerzett.

A második játékrészre Lionel Scaloni argentin szövetségi kapitány feltüzelte az öltözőben a csapatot, és Argentína a két évvel ezelőtti világbajnoki formáját mutatta. A 49. percben a Manchester City támadója, Julián Álvarez volt eredményes.

A gólt követően a találkozót teljes egészében az argentinok uralták, nagyon sok veszélyes kísérletet alakítottak ti. Bár a nyolcszoros Aranylabdás Messinek is voltak komoly helyzetei a találkozón, gólt azonban nem sikerült szereznie, viszont egy gyönyörű gólpasszal „megajándékozta” az Inter Milan támadóját, Lautaro Martínezt, aki végleg eldöntötte a mérkőzést.

Argentína az első csoporttalálkozón rögtön bebiztosította a három pontot. Következő két csoportellenfele immár két dél-amerikai válogatott, Chile, illetve Peru csapatai lesznek.

Fotó: Wikipédia

.