A szlovák válogatott szövetségi kapitánya vette át a Napoli irányítását


A szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Francesco Calzona vette át az olasz bajnokságban szereplő SSC Napoli irányítását – tette közzé közleményben a múlt hét elején a nápolyi csapat elnöke és tulajdonosa, Aurelio De Laurentiis.

A klubvezető a posztjában közzétette azt is, hogy köszönettel tartozik az eddigi vezetőedzőnek, Walter Mazzarinak, aki nem csupán az ő, hanem a „Napoli-család” barátja is, hiszen egy nagyon nehéz helyzetben állt a klub mellé. Az olasz tréner a továbbiakban is kiemelkedő helyet foglal el a nápolyiak szívében.

Mazzarit – aki 2009 és 2013 között már irányította a Napolit – mindössze két nappal a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt menesztették. Az olasz edző tavaly novemberben vette át a csapat irányítását a francia Rudi Garcia távozását követően, és az elődjéhez hasonlóan mindössze pár hónap töltött a klub kispadján.

A posztban De Laurentiis egyúttal köszöntötte az új edzőt, Francesco Calzonát is, aki nem ismeretlen a nápolyiak számára, hiszen korábban már dolgozott a klubnál, mégpedig Maurizio Sarri és Luciano Spalletti segítőjeként. A szakvezető így visszatér a városba.

A csapat az új edzővel, 50 000 néző előtt 1-1-es döntetlent ért el a katalánok ellen a Diego Maradona Stadionban, így még minden nyílt a spanyolországi Bajnokok Ligája-visszavágó előtt.

Az ötvenöt esztendős Francesco Calzona a szezon végéig írt alá az olasz bajnokság címvédőjénél, ám mindezzel párhuzamosan a szlovák labdarúgó-válogatottnál is folytatja a munkát, melynek élére két évvel ezelőtt, 2022-ben nevezték ki. Calzona a szlovák válogatottat kijutotta az idén nyáron esedékes Európa-bajnokságra. Az olasz tréner a szlovák nemzeti csapat irányítása előtt kizárólag asszisztensként és segédedzőként dolgozott hazájában. A szlovák válogatott irányításának átvétele volt ez első megbízása vezetőedzőként.

Fotó: pixabay