A szlovák női válogatott harmadik veresége az EB-selejtezőkön


A szlovák női labdarúgó-válogatott a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezőiben zsinórban harmadik alkalommal maradt alul. A B-divízió 2. csoportjának keddi nagyszombati (Trnava) mérkőzésén 0:4-es vereséget szenvedtek Szerbiától, így nem sikerült visszavágniuk a múlt pénteki belgrádi 2:1-es vereségért.

A mérkőzés elején mindkét csapat lendületesen kezdett. A szlovák lányok is támadó szellemben játszottak, tíz percen belül két szögletet is kiharcoltak, Bartovičová pedig egy ígéretes helyzetből próbálkozott, de nem találta el a kaput.

A 29. percben még közelebb jártak a gólszerzéshez, de Mikolajová lövését a szerb kapus, Kostic higgadtan védte. A 35. percben viszont a szerbek megszerezték a vezetést, amikor Damnjanovic lefutotta Fischerovát és betalált.

A második félidőben nagy mértékben a szerbek dominálták a támadásokat. Korenčiová kapus többször is közbeavatkozott, de az 55. percben Vlajnic lövése a kapufáról a hálóba pattant. Öt perccel később a szlovákok is próbálkoztak, de Hmírová passzát követően Surnovská fölé lőtt.

A szlovák csapat minden erőfeszítése ellenére nem tudott gólt szerezni, míg a szerbek Ivanovic révén 3:0-ra növelték előnyüket. A hosszabbításban a csereként beállt Matejic állította be a 4:0-s végeredményt.

Peter Kopúň edző csapata négy mérkőzés után három ponttal a csoport harmadik helyén áll, amelyeket az áprilisi Izrael elleni 2:0-s győzelemmel szereztek meg. A csoport utolsó két mérkőzésére júliusban kerül sor: július 12-én otthon fogadják a listavezető skótokat, majd négy nappal később az utolsó helyen álló Izrael csapatával találkoznak.

Szlovákia – Szerbia 0:4

fotó: DALL-E