Szerelemdömping Rozsnyóban


A minap arról cikkezett az internet, hogy egyre több turista keresi fel Rozsnyó városát, feltűnően megemelkedett eme járásszékhely iránt az érdeklődés. Tény, hogy nagyon szép belvárossal, gazdag történelmi múlttal rendelkezik, értékes emberek lakják.

És íme egy újabb indok, kalap-kabát, irány Rozsnyó! mindazok számára, akik már tervezgették, de az időpontot még nem fixálták:

Mácius 1-jén, 19.00 órai kezdettel a rozsnyói KKK-ban színpadra lép a kassai Thália Színház, a Felvidék szerte nagy sikernek örvendő ÁJLAVJÚ című musical-revüvel.

Az észvesztő tempót diktáló darabban húsz jelenetben ismerkedünk meg különböző emberekkel, akik semmi mást nem akarnak, csak összejönni valakivel, és a sikert vagy a kudarcot valamilyen módon túl szeretnék élni. Mindannyian boldogok akarnak lenni, de senki sem veszélyezteti jobban a saját boldogságukat, mint ők maguk. Hol nevetséges, hol siralmas, hol megható, hol bosszantó, hol szellemes, hol groteszk helyzeteket látunk. Ez a musical tulajdonképpen egyfajta könnyed párkapcsolati enciklopédiának tekinthető, a legkülönfélébb randevúfajták számbavétele után, az egymás mellett élés variációit is bemutatja, a társkeresés abszurditása mellett a szerelem legkülönbözőbb fajtáival szembesülhetünk. A legkülönbözőbb zenei stílusok festik meg az egyes jelenetek hangulatát a rock and rolltól, a countryn át, a tangón keresztül, az andalító melódiákig.

A Jimmy Roberts és Joe DiPietro által jegyzett színdarabot Czajlik József rendezte, játsszák: Dégner Lilla, Varga Lívia, Madarász Máté, Rubóczki Márkó.

fotó: Thália Színház, Kassa