XVII. Palóc Húsvét a Füleki Várban


Húsvéthétfőn, április 1-én délelőtt 10:30-kor immár 17. alkalommal nyitja meg kapuit a Palóc Húsvét a Füleki Várban elnevezésű rendezvény. A Füleki Városi Művelődési Központ szervezőként idén is gazdag programmal várja az érdeklődőket.

fotó: Füleki VMK

A szabadtéri színpadon népművészeti műsor várja a látogatókat, a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes, a bozitai Dubkáčik Hagyományőrző Együttes, valamint Agócs Gergely és népzenei társulata részvételével. A helyi együtteseket a Foncsik Énekegyüttes, a Jánošík Gyermek-néptáncegyüttes és a Szederinke Gyermek-néptáncegyüttes képviseli. 

Az érdeklődők a várudvaron kézművesek segítségével kipróbálhatják a tojásdíszítés különböző technikáit, elsajátíthatják a mézeskalács-díszítés alapjait, illetve gyékényből húsvéti figurákat készíthetnek.

A kézműves foglalkozásokon kívül a programot a várudvaron lovagoltatás, íjászat, báránysütés, ételszentelés és számos más érdekesség gazdagítja. A várudvarban és a Várfelső utcában zajló kirakodóvásár 10:00 órakor veszi kezdetét. 

A rendezvényen közreműködik a Motolla Kézműves Baráti Kör, a Füleki Farkasok, a Szabad vágta PT, a BANYA-társulat, a Defensores történelmi csoport és a Füleki Római Katolikus Plébánia. Az esemény partnerei a Füleki Vármúzeum, a Közhasznú Szolgáltatások, a Füleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Füleki Polgárőrség. 

fotó: Füleki VMK

Belépő a várba és a rendezvényre 5€, kedvezményes belépő 2,50€. A program keretén belül a Füleki Vármúzeum állandó kiállításai és időszaki tárlata is megtekinthető lesz. A várbelépő értékű jegy a várba és a rendezvényre is érvényes.

Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény koncertjei a Füleki Városi Művelődési Központban valósulnak meg.

fotó: Füleki VMK