Mérföldkövek helytörténeti konferencia: várják a helytörténészek jelentkezését


2024-ben 10. alkalommal kerül megrendezésre a Mérföldkövek helytörténeti konferencia Komáromban, melyre a szervezők várják a jelentkező előadókat.

A Komáromi Szekeresgazda Hagyományőrző Egyesületnek köszönhetően a konferencia Komárom város új erődjében, az egyesületük előadótermében kerül megrendezésre, 2024. április 26-án pénteken a Komáromi Napok keretén belül, várhatóan 9 és 16 óra között

A helytörténészeknek az andraskn@gmail.com címen kell előzetesen bejelentkezniük névvel és előadáscímmel, a visszajelzést követően pedig szlovák és/vagy magyar nyelvű absztrakt elküldésével (1000–2000 karakterszám között) legkésőbb április 9-ig.

Előadásra és vitára várhatóan 15+5 percet számolhatnak, könyvismertetésre kb. 5 percet. A helyszínen szokásos kiadványvásár is várja majd az érdeklődőket. A szervezők kérik, hogy előre jelezzék a könyvárusítást.

A 10. Mérföldkövek helytörténeti konferencia szervezői a révkomáromi Duna Menti Múzeum, a komáromi Klapka György Múzeum, a Komáromi Szekeresgazda Hagyományőrző Egyesület, valamint a Pro Patria Honismereti Szövetség és a Pro Museum Polgári Társulás.