Márciusi programok Komáromban


Új kihívások a médiaszakma előtt – szakmai délután/workshop Toót-Holló Tamással

fotó: Villa Camarum archívuma

A workshop témája érdekes és hasznos lehet. Olyan kérdések kerülnek szóba mint: 

– Mit tehet a figyelem elérése érdekében a média akkor, amikor a médiafogyasztók koncentrálóképességének időtartama (attention span) rohamosan csökken?

– Hogyan lehet az internetes keresőmotorok érdeklődését felkelteni a tartalmaink iránt?

– Milyen ma egy SEO-optimalizálásnak mindenben eleget tevő internetes újságcikk?

– Mi a teendő a rövid horizontális és vertikális videós tartalmak térhódítását látva?

– Mit jelent a gyakorlatban a Video-first Content Strategy?

– Hogyan lehet a hibrid műfajokon keresztül megőrizni a hagyományos újságírás értékeit?

– Hogyan tekintsünk a médiatérben előttünk álló kihívásokra úgy, hogy ne veszítsük el az illúzióinkat, s megőrizzük a küzdőszellemünket?

Helyszín: Zichy-pont, március 7., 13.00 – 16.00

Slam poetry a VMK-ban

fotó: Egressy Béni VMK archívuma

A Szépírók Társasága Irodalmi Estjének vendége Simon Márton költő, műfordító, a slam poetry kiemelkedő alakja.

Helyszín: Egressy Béni VMK, időpont: március 7., 18.00

A micsoda férfiak, akik dalban mondják el

fotó: Egressy Béni VMK archívuma

Március 8-án, a hölgyeket ünnepeljük világszerte a nemzetközi nőnap alkalmából. A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ zenei csokorral kedveskedik: Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik nevű somorjai rockbanda frontembere, Derzsi György és Sasvári Sándor színészek, előadóművészek, valamint Vadkerti Imre énekes közös gálaműsorban lépnek fel a hölgyek tiszteletére. A program 19.00 órakor kezdődik, belépődíj 18 euró.

Rossz pénz nem vész el

fotó: Egressy Béni VMK archívuma

Szeretnél gazdag lenni? Otthagynád a dögunalmas állásod? Elköltöznél mondjuk Barcelonába, ahol végre egész álló nap napozhatsz a tengerparton, miközben egy jéghideg cuba libre-t szürcsölgetsz? Nos, Császár András pontosan ezt tervezi tenni azok után, hogy véletlenül talál kétmillió eurót a hármas metrón. Kár, hogy a rendőrök, a maffiózók, a barátai és a felesége nem osztoznak András kitörő örömében.

Fergeteges komédiára hívogat az Egressy Béni VMK, főbb szerepekben: Tihanyi-Tóth Csaba, Hujber Feri, Varga Iza, Ganxta Zolee, Urmai Gábor, Kárász Zénó és még sokan mások.

Az előadás március 9-én, 19.00-kor kezdődik, belépődíj 17 euró.

VABADABA

fotó: Egressy Béni VMK archívuma

A Vabadaba egy érzés. Pontosabban sokféle érzés. A szerelem 22 árnyalata, ami 22 dalban szólal meg mostantól. Geszti Péter új koncert-estjén egykori Jazz+Az-os partnerével, Váczi Eszterrel kezd újabb zenés kalandba, hogy hol szentimentális, hol ironikus módon szóljon a szerelem csodáiról és viszontagságairól. Szerelmesek, szeretők, magányosok, házasok, újrakezdők, mindenki megkapja a magáét a dalokban. Az est címe a hetvenes évek egyik világslágerét idézi, nem véletlenül! A korszak több ikonikus vintage dala is elhangzik majd, modern hangszerelésben, új magyar szöveggel. Ezek mellett sok ismert Geszti dal kel új életre a Váczi Eszterrel közös duettekben, számos kellemes meglepetést tartogatva azoknak, akik szeretnek tiszta szívből szeretni és nevetni.

A koncert az Egressy Béni VMK-ban lesz március 23-án, 19.00 órai kezdettel, belépődíj 29 euró.

Öreglányok

fotó: Egressy Béni VMK archívuma

Íme, négy nő. A mai hetvenesek. Négy különböző kultúrájú öreglány, akik mindnyájan őszinték és viccesek – valódi emberek és ízig-vérig nők, akik úgy döntenek, hogy az életük alkonyán a hedonizmust és a jókedvet választják. Olykor ugyan nyersek, ám mégis könnyedek és a humorérzékük nem ismer határokat. Négy nő, akik példája által magunk előtt látjuk a XX. század történelmét, amelynek stigmáit ma is őrizzük. Öreglányok ők, akik úgy játszanak, mint a gyerekek a játszótéren. Nevetnek isteneken, szerelmeken, betegségeken és a társadalom korlátain. Olyan nők, akikhez az élet nem volt mindig kegyes, mégis minden mondatukkal és mozdulatukkal azt üzenik:

NEVESS ÉS ÉLJ!!! Játsszák: Oszvald Marika, Papadimitriu Athina, Bede-Fazekas Annamária, Kováts Kriszta.

Az Egressy Béni VMK-ban, mácius 27-én, 19.00-kor, belépődíj 19 euró.

Generáció Táncegyüttes: KATASZTRÓFA, avagy EMBER! EZ TRAGÉDIA! –premier

fotó: Egressy Béni VMK archívuma

A társulat legújabb, egész estét betöltő műsorában Madách Imre: Az ember tragédiájának tizenegyedik színét vette alapul. A hagyományos kereteket feszegetve, a darab egy modern kori utazásra invitál, ahol az emberi lét mély kérdéseit firtatjuk. Nem adunk válaszokat, helyette kérdéseket vetünk fel, melyek a nézőket is elgondolkodtatják saját életük és a körülöttük lévő világ kapcsán.

Egressy Béni VMK, március 30., 19.00

fotó: Egressy Béni VMK, Villa Camarum PT archívuma