A szív dalai


A Füleki Városi Művelődési Központ sok szeretettel meghívja a zenekedvelőket Karin Sarkisjan örmény származású énekesnő, zongoraművész és zeneszerző koncertjére, akit Ľubomír Šamo hegedűművész kísér. Az április 25-én, csütörtökön este 18:00 órakor megvalósuló koncerten örmény, zsidó és szlovák dalok hangzanak el etno-jazz feldolgozásban.

Karin Sarkisjan az örményországi Jerevánban született. A szlovákiai zenei porondon a zongorajátékának és egyedi énekesi megnyilvánulásának briliáns kombinációjával tűnik ki. Karin imád hangszereléssel is foglalkozni, népdalokat és kórusműveket különféle hangszerekre ír át (pl. Ave Maria, amelyet a Szlovák Filharmónia Énekkara mutatott be először).

Karin Sarkisjan más zenei együttesek által is keresett művész, így a Balkanansambel, Bashavel, Pressburger Klezmer Band (amelynek a Tsvantsik Yorn című CD-jén mutatkozott be), Shum Davar, Pacora trió és a Kaschauer Klezmer Band koncertjein is vendégszerepel.

fotó: a Füleki VMK archívuma

Színpadi zenével is foglalkozik, együttműködött a Szlovák Nemzeti Színházzal, a turócszentmártoni Kamara Színházzal stb.). Karin a Lvovi és Szentpétervári nagy klezmerfesztiválokon is bemutatkozott, ahol nagyra értékelték azt, ahogy a jiddis dalokat interpretálta.

Ľubomír Šamo többféle zenei stílusban játszó hegedűművész, akit a hangeffektusok sokszínű kombinációja jellemez. Elsősorban dzsesszes gyökereken alapuló zenét játszik és szerez. Egy pódiumon lépett fel Jozef “Dodo” Šošoka, Peter Lipa, az AMC Trio oldalán, néhány évig a Monty Waters & Ľubo Šamo Quintet zenei formáció tagja volt. Jelenleg a saját, Ľubo Šamo Project keretében valósítja meg önmagát, amely hazai és külföldi dzsesszfesztiválokon is bemutatkozott. Karin Sarkisjan oldalán az egyébként erőteljes etno-zenébe más stílusjegyeket is beemel.

Belépőjegyek 4 euróért válthatók online, a www.kultura.filakovo oldalon vagy személyesen a Városi Művelődési Központban.

fotó: a Füleki VMK archívuma