3 település, 3x Czafrangó!


Hosszú évekkel ezelőtt találkoztam először Czafrangó Sylviával, a Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola igazgatónőjével. Emlékezetes találkozó volt. Novembert írtunk, az időjárás már a telet idézte. Fázósan húztuk össze magunkon a nagykabátot, rágattuk a sapkát mind mélyebbre, kötöttük a sálat szorosra. Cidriztünk, topogtunk, próbáltuk kitalálni, hogyan lehetne melegebb. Abszolút nem vágytam kint maradni, majd megfagyni! És akkor rám köszönt frissen, üdén Sylvia. Mosolygott, és a mosolya őszinte volt! Nem zavarta a hideg idő, a metsző szél! Vidám volt, mert talán mindig ilyen. És ez megnyilvánul az iskolájában is. Lendület, kreativitás és jó kedv a fő jellemzők. Ja, és természetesen az állandó nyüzsgés. Most éppen megnyitókkal és gálaműsorokkal.

fotó: Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola

Naszvad, Perbete és Udvard. Ezen települések zene- és tánctagozatos diákjai várják a nagyérdeműt a Naszvadi Művelődési Központba, hogy bemutathassák tudásuk legjavát. Céljuk, hogy elkápráztassák a közönségüket, valamint számot adjanak mindarról, amire a Czafrangó suli kiváló tanárai oktatták őket. Fellépésük kísérőprogramja a kiállításmegnyitónak, melyen a művészeti alapiskola növendékei mutatják be alkotásaikat.

fotó: Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola

Szintén kiállításmegnyitóra várják a közönséget Marcelházára, ahol a suli marcelházi, búcsi, dunamocsi, dunaradványi, karvai, kisújfalui és bátorkeszi képzőművész tagozatos tanulóinak munkáiból nyílik tárlat. A kiállítást zenés, táncos gálaműsor követi.

fotó: Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola

A csallóközi művész tanoncok sem maradnak kiállítás és gálaműsor nélkül. Nemesócsán az ócsai, ekeli, csicsói, tanyi, lakszakállasi, csallóközaranyosi képzőművészeti tagozatosok tárlatára kerül sor, gálaműsorral kiegészítve.

fotó: Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola