A fesztiválszezon az erődben kezdődik!


2019-ben gondolt egy nagyot a Monostori Erőd vezetősége, hogy miért is ne lehetne ezt az óriási, 70 hektáros területet még jobban kihasználni és a fiatal korosztályt is a komáromi erőd falai közé csalogatni. És mivel mással lehetne ezt a korosztályt megszólítani, mint zenével. 2019-ben útjára is indult az ErődFeszt Open Up!, mégpedig olyan időzítéssel, hogy a fesztiválszezont mindenki az erődben kezdhesse. Az idei dátum is, valóban megelőzi a nagy nyári hangzavart, bő egy hónappal a nagy menet előtt, május 3-5. között kerül megrendezésre 4. alkalommal a komáromi Monostori Erőd gigantikus falai közt az Erődfeszt Open Up! könnyűzenei fesztivál. 

Mivel a fesztiválszezon az erődben kezdődik, ezért nálunk is kezdi meg Horváth Károly, Charlie az idei Charlie77 turnéját pénteken 19 órakor. Őt követi a nagy színpadon az örökifjú Korda György és Balázs Klári páros, akik az Erődfeszt színpadán melegítenek be a május 11-ei Budapest Aréna koncertjükre. Az estét pedig a nagyon őszinte, szókimondó, multitalentum, Szirmai Marci, alias Pogány Induló zárja. Egyedi orgánuma és szövegeinek rideg valósága garantálja az első nap betyáros lezárását.

Május 4-én a Sztárban sztár döntőse, Schoblocher Barbara kezdi a programot a Blahalouisiana zenekarával, majd a tavalyi év nagy sikerén felbuzdulva, idén is Szikora Robi és az R-Go hozzák el a csikidám életérzést az erődbe. Este 9-től pedig Kowáék, avagy a Kowalsky meg a Vega, pengetik meg elektromos gitárjaikat és indul a rock ’n roll, a fesztiválozók nagy örömére. A szombati napot a BSW formációja zárja. Meklód és Gaben nyomdapapírt nem kímélve szövegelnek bele az éjszakába, hogy aztán átadják a terepet a Rádió1 év dj-ének Regán Lilinek. Lili garantáltan olyan energiákat mozgat meg, amitől a fáradtabb közönség is újra a zsigereiben kezdi érezni az ütemeket.

Május 5-ét a New Level Empire formáció kezdi, akik dalaikban többnyire a rock zenéhez közel álló akusztikus alapokat minőségi tánczenével egyesítik. Majd jön a trappelemekkel vegyített popzenét játszó Juhász Márton, alias Dzsúdló az ErődFeszt Open Up! Nagyszínpadára. Különleges zenei világával és színpadtechnikájával egy egészen felejthetetlen atmoszférát teremt, az amúgy is felejthetetlen Monostori Erőd falai közt. Komárom egyetlen zenei fesztiválját pedig a már-már hazajáró Tankcsapda zárja, este 9-től, akik nem véletlen járnak vissza az erődbe, hiszen a látvány, az atmoszféra és a történelmi falakról visszaverődő hangzás egyszerűen lenyűgözte Lukácsékat.  

Gyere és kezdd Te is a fesztiválszezont a komáromi Monostori Erődben!