Éljen, a gyerek drámázik!


Szinte még meg sem száradt a festék a tavalyi győztesek oklevelén, máris leporolhatják. Összegyűjthetik erejüket, összpontosíthatnak. Lendületet vehetnek, és belevághatnak az újabb évadba. Várhatják a kihívókat, a trónbitorlókat. Hát persze, hogy minden verseny valamelyest a díjakról szól. Ám ez a mostani sokkal több az elismeréseknél! Szenvedély ez meg szerelem egyszerre. A deszkába, a szövegbe, a játékba vetett hit. Az életbe, mert oly sok színészóriás fogalmazta már meg, hogy a színház maga az élet!

fotó: Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet

Itt a tavasz, de micsoda tavasz! Nemcsak kiváló időjárásával, szikrázó napsütésével, madárcsicsergésével teszi színessé a májust! De nem ám! Hanem a gyermekszínjátszás legnagyobb hazai fesztiváljával, a 48. Duna Menti Tavasszal.

fotó: Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet

26 versenyelőadás belesűrítve három napba! Mert a búcsúnap az már “csak” a gála: a jók közül kiválasztják a legjobbakat, hogy díjazzák őket. Pedig a gyerekeknek igazából már az is jutalom, hogy megmutathatják, mire képesek. Hogy bizonyságot adhatnak tehetségükről. Hogy együtt lehetnek, ismerkedhetnek, tanulhatnak. Hogy nagyon jól szórakozhatnak. Mert a Duna Menti Tavasz nemcsak verseny, nemcsak fesztivál, hanem klassz buli is!

fotó: Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet

Kísérő programként Meseváros várja a látogatókat: zenével, tánccal, dedikálással, bemutatókkal. A zárónapon pedig Kuttyomfitty – most éppen Háry Jánossal a terítéken.

A szervezők várnak mindenkit szeretettel! Ne feledjék: a gyermekek a legőszintébb lények a világon. Ahogyan ők játszanak, nem játszik úgy senki!

fotó: Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet