Zuzana Čaputová Rudolf Schusterrel találkozott Kassán


Zuzana Čaputová államfő befejezte e heti kelet-szlovákiai körútját, zárásképpen Rudolf Schuster államfővel találkozott, valamint a Šafárik Egyetem újságíró- és politológushallgatóival beszélgetett a sajtószabadság jelentőségéről a demokráciákban.

„Nagyon jól érzem itt magam, különleges az itteni atmoszféra, és bizonyos értelemben egészségesebb is – kicsit eltávolodni a pozsonyi várdombtól” – mondta az államfő, keleti körútját értékelve.

Az államfő az elmúlt napokban Kassán, Eperjesen és Ólublón is járt. „Rendkívül ügyes és tehetséges emberekkel találkoztam, fiatalokkal, idősekkel, középkorúakkal, mindig szívesen jövök ide, és visszatérek majd akkor is, ha már nem leszek az elnöki palotában” – mondta az államfő.

Azt is hozzátette, nagyon jó hangulatban zajlott a Rudolf Schusterrel való találkozó, és mindketten egyetértettek abban, hogy június után, Čaputová megbízatási idejének leteltével is sort kellene kerítenie ilyenekre. A volt államfő januárban töltötte be a 90-et. Čaputovának megköszönte, hogy felkereste Kassát, és az elnöki hivatalban végzett munkájáért is köszönetet mondott. „Ráadásul közös nevezőre jutottunk Kassa egyes problémáinak kezelését illetően, de erről még korai lenne beszélnem” – mondta újságíróknak Schuster.

TASR