Tomáš:A szociális hatóságok vizsgálják a Pellegrini háza előtt történt incidenst


A szociális hatóságok vizsgálják annak a hatéves kisfiúnak a családi körülményeit, aki a múlt héten símaszkban, játékpisztollyal célzott Peter Pellegrini megválasztott köztársasági elnök házra – közölte hétfőn Erik Tomáš (Hlas-SD) munkaügyi miniszter. Az ellenzéki PS szerint az incidenst politikai haszonszerzésre használják ki, és amit a családdal tesznek, az a zaklatással határos.

„Az illetékes gyermekvédelmi és szociális osztály vizsgálatot indított az ügyben, és közölte, ez a szokásos eljárás. Kihallgatjuk a gyereket, kikérdezzük a szülőket, érdeklődünk az iskolában és az gyermekorvosnál, és az eredmények alapján tervet dolgozunk ki” – jelentette ki Tomáš.

A miniszter szerint elfogadhatatlan, hogy egy hatéves gyerek, símaszkkal a fején, játékpisztollyal a kezében célba vegyen valakit. Hozzátette, megkapták a gyerek apjának bocsánatkérő levelét, ez azonban nem menti fel őt a gyerek nevelésének felelőssége alól.

Michal Šimečka, a PS elnöke úgy véli, bármennyire is felelőtlenség és veszélyes volt hagyni, hogy ilyesmi megtörténjen, az európai parlamenti választás előtt ezt nem szabad politikai célokra kihasználni. „Ha szükséges, lépjenek az illetékes hatóságok. Az azonban nagyon furcsa, hogy a szociális ügyekkel foglalkozó miniszternek arra van szüksége, hogy egy konkrét családról és egy kisfiúról beszéljen egy sajtótájékoztatón” – mondta. Simona Petrík, a PS alelnöke szerint amit Tomáš tett, az a zaklatással határos. Felszólította a minisztert, hogy óvatosabban fogalmazzon.

TASR

Fotó: Pixabay