Többen kilépnek a Slovensko mozgalomból


Többen is bejelentették, hogy kilépnek a Slovensko mozgalomból a vezetőség hozzáállása, a jelöltlista önkényes összeállítása és a mozgalom elszigetelődése miatt. Igor Matovič pártját így Peter Kremský, Mária Šofranko, Veronika Gmiterko, Vojtech Tóth, Peter Liba és Ján Marosz hagyja el.

„Az OĽANO, majd a Slovensko mozgalom működésének megváltoztatására tett számos sikertelen kísérlet után döntöttünk úgy, hogy megszüntetjük tagságunkat az Igor Matovič által vezetett tömörülésben” – áll a távozók nyilatkozatában, akik azért léptek be a mozgalomba, hogy az ország fejlődéséért, az életszínvonal javításáért és a közélet megtisztulásáért harcoljanak. Szerintük az OĽANO-t a populizmus, a konfliktuskeresés és a politikai üzletelés jellemezte, és a Slovensko mozgalom vezetése elzárkózik a párbeszédtől, figyelmen kívül hagyja vagy bagatellizálja a bíráló észrevételeket, az egyéni érdekek kerültek előtérbe, és mindenről néhány bennfentes személy dönt. Számukra akkor telt be a pohár, amikor a mozgalom elnöke bejelentette, hogy indul az államfőválasztáson.

„Mi az együttműködést és a tisztességes párbeszédet tartjuk fontosnak, és nem ellenségként tekintünk azokra, akiknek a véleménye nem egyezik a miénkkel” – közölték a távozók. „A Slovensko mozgalom korrupcióellenes szabályai nem engedték, hogy eleget tegyünk volt kollégáink elvárásainak. Sok sikert kívánunk nekik a további politikai pályafutásuk során” – reagált a mozgalom a hírre.