PS: A Smer-SD a választók mozgósítására használja a kormányfő elleni merényletet


A Smer-SD arra használja ki a Robert Fico (Smer-SD) kormányfő elleni merényletet, hogy mobilizálja a választóit – mutatott rá hétfői sajtótájékoztatóján az ellenzéki Progresívne Slovensko (PS). A mozgalom szoros eredményre és a korábbiaknál magasabb részvételre számít az EP-választáson.


„Meggyőződésem, hogy most sokkal magasabb lesz a részvétel, mint a korábbi EP-választásokon, és rendkívül szoros eredmény születik” – jelentette ki Michal Šimečka, a PS elnöke. Hozzátette, a kormánypártok, és különösen a Smer-SD arra használja ki a kormányfő elleni merényletet, hogy befeketítse az ellenzéket, az újságírókat és a kormány politikája ellen tiltakozó embereket. Leszögezte, hogy a PS Európa-barát Szlovákiát akar, és mindenkit szavazásra biztatott.


Ódor Lajos, a PS listavezetője kijelentette, a Smer-SD kelet felé tolja az országot. „Mindenben az autoriter vezetők kézikönyve szerint jár el, és minden intézményt az ellenőrzése alá akar vonni. Mi mindent megteszünk, hogy ezt megakadályozzuk, és megmaradjon az intézmények függetlensége” – mondta Ódor. A Smer-SD fő jelszava, a béke kapcsán rámutatott, hogy a párt nem békét akar, hanem odadobná Putyin rendszerének Ukrajnát.

TASR

fotó: TASR