Majerský: A KDH készen áll a találkozóra, mindent meg kell tenni a megbékélésért


A KDH továbbra is kész részt venni a parlamenti pártok elnökeinek találkozóján, melyet Zuzana Čaputová államfő és Peter Pellegrini megválasztott államfő hívott össze a kormányfő elleni merénylet után – jelentette ki Milan Majerský, a KDH elnöke. Hozzátette, mindent meg kell tenni a társadalom lecsillapítása érdekében.


„Először mindenkinek magába kell néznie, és mindent meg kell tenni a társadalom megnyugtatása érdekében. A jelenlegi helyzetben az a legkevesebb, amit a kormánypártok és az ellenzéki pártok megtehetnek, hogy egy asztalhoz ülnek, és hogy visszavonjuk az ellentmondásos törvénytervezeteket a parlamentből” – mondta Majerský.


A Robert Fico (Smer-SD) kormányfő elleni merényletet követően Zuzana Čaputová államfő és Peter Pellegrini megválasztott államfő hívta találkozóra a parlamenti pártokat a társadalom lecsillapítása és az erőszak elutasítása érdekében. Pellegrini a hétvégén azt közölte, valószínűleg még nem jött el a kerekasztal ideje. Így látja Robert Kaliňák, a Smer-SD alelnöke is, bár az elképzelést jónak tartja. Andrej Danko, az SNS elnöke kijelentette, álságos dolog arról beszélni, hogy a találkozó megbékítené a társadalmat. A Hlas-SD és az összes ellenzéki párt kész részt venni a találkozón.

TASR

Fotó: flickr