EP-választás24: Még egy hétig lehet e-mailben választói igazolványt kérni


Még egy hétig, május 20-ig lehet e-mailben vagy levélben választói igazolványt kérni a júniusi európai parlamenti választásra. Az igazolvánnyal bárhol az országban lehet szavazni. Személyesen még június 7-én, a választás előtti napon is lehet kérni igazolványt az önkormányzattól – tájékoztatott a belügyminisztérium.


Az önkormányzatnak a honlapján vagy a hivatali hirdetőtáblán már korábban közzé kellett tennie azt az e-mail-címet, amelyen az igazolványt kérvényezni lehet. A kérvényben fel kell tüntetni a választó teljes nevét, születési számát, állampolgárságát, állandó lakhelyét és azt a lakcímet, ahova az önkormányzat postázza az igazolványt. Három munkanapon belül, ajánlott levélben küldi el.
Az igazolvány kiadását meghatalmazott személy is elintézheti a községi, városi hivatalban. A választói igazolvány csak a személyi igazolvánnyal együtt érvényes, és a saját lakhelyén is szavazhat vele a választó.


23 párt és egy választási koalíció indul Szlovákiában az EP-választáson. A szavazás június 8-án lesz, a lakosság 15 EP-képviselőt választ, öt évre. Egy pártlistát lehet kiválasztani, és azon legfeljebb két jelölt sorszámát bekarikázni.

TASR

fotó:flickr