Elítélte a Pellegrini házánál történt incidenst a belügyminiszter


Csütörtökön (május 30.) egy autó bukkant fel a Peter Pellegrini (Hlas-SD) megválasztott államfő által használt háznál, a hátsó ülésén egy kiskorú ült, símaszkkal a fején, játékfegyverrel a kezében, amellyel a házra célzott. Az autót az apja vezette. Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter élesen elítélte a férfi tettét. A történteket a biztonsági kamera is rögzítette, a rendőrség eljárást indított – tette hozzá pénteki sajtótájékoztatóján a belügyminiszter.


„Nyugodtan megtörténhetett volna, hogy a leengedett ablakot és a kézben tartott fegyvert fenyegetésként értékelik ki a közjogi méltóságok biztonságáért felelős testület alkalmazottai vagy a rendőrök. Elég egy rossz mozdulat, és tragédiával végződik egy ilyen eset” – mondta a miniszter, hozzátéve, a férfi a saját gyereke életét veszélyeztette. Ismételten felhívta a figyelmet, hogy a Robert Fico (Smer-SD) kormányfő elleni merénylet óta fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben.


Šutaj Eštok ismét önvizsgálatra és a feszültség csökkentésére szólított fel minden közszereplőt. Hozzátette, hogy a rendőrség jelenleg körülbelül 50 olyan üggyel foglalkozik, amelyek a közösségi hálón felbukkanó gyűlölködő megnyilvánulásokkal és bűncselekmény elkövetésének helyeslésével kapcsolatosak. A továbbiakban is határozott fellépést ígért az ilyen ügyekben.

TASR

fotó: TASR