Blanár: Hónapokig eltart Robert Fico visszatérése


Hónapokig eltart, míg Robert Fico (Smer-SD) kormányfő visszatérhet és teljes mértékben képes lesz ellátni feladatait – jelentette ki pénteken Juraj Blanár (Smer-SD) külügyminiszter a NATO-tagállamok prágai külügyminiszteri találkozója után. A szlovák kormányfő állapotáról is beszámolt európai kollégáinak – tájékoztatott a TASR prágai tudósítója.


A külügyminiszterek teljes támogatásukról biztosították a lábadozó Robert Ficót és Szlovákiát. „Arról is beszámoltam nekik, hogy istennek hála javul az állapota, de mindenképpen hónapokig fog tartani, amíg visszatérhet és ismét elláthatja feladatait” – jelentette ki a külügyminiszter.


A besztercebányai (Banská Bystrica) Roosevelt kórház pénteken megerősítette, hogy Robert Ficót már az otthonában ápolják. A kormányfő május 30-án újabb ellenőrző vizsgálatokon esett át a kórházban, amelyek igazolták, hogy megfelelően alakul az egészségi állapota. Az elmúlt napokban megkezdődött a rehabilitációs kezelése is, a kórház tájékoztatása szerint meglehetősen hosszú ideig fog tartani.

TASR

fotó: TASR