Az ügyész a merénylő vizsgálati fogságba helyezését indítványozta


Az ügyész javasolta a Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök elleni támadással gyanúsított férfi vizsgálati fogságba helyezését. A gyanúsított szerdán (május 15.) több lövéssel súlyosan megsebesítette a kormányfőt. Az ügyész indítványáról szombaton (május 18.) dönt a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, a bíróság szóvivője.
„Az ügyész a vádlott előzetes letartóztatását kéri az esetleges szökés, valamint a bűncselekmény folytatása veszélye miatt” – mondta a szóvivő. Az előzetes eljárást vezető bíró szombat délelőttre tűzte ki a kihallgatás időpontját. „A bíró döntéséről tájékoztatni fogunk” – közölte.


A főügyészség ügyészének Juraj C. gyanúsított vizsgálati fogságba helyezésére vonatkozó indítványát pénteken 13.39-kor kapta meg a Speciális Büntetőbíróság. A férfit előre megfontolt gyilkossági kísérlet elkövetésével gyanúsítják.
Az indítvány benyújtását péntek délután megerősítette a főügyészség.

„A bűnüldöző hatóságok mindent megtesznek a ügy alapos kivizsgálásáért és az tettes igazságos megbüntetéséért. Az ügy az előzetes eljárás szakaszában van, amely nem nyilvános, ezért további tájékoztatást egyelőre nem adhatunk” – mondta Zuzana Drobová, a főügyészség szóvivője, és hozzátette, amint a folyamatban levő eljárás lehetővé teszi, az ügyészség további tájékoztatást ad.

TASR

fotó:pixabay