Az SaS több tagját megfenyegették, feljelentést tesz a párt


A párt több tagját megfenyegették, emiatt feljelentést tesz az SaS – tájékoztatta a TASR-t Ondrej Šprlák szóvivő.
„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel, az egyre szaporodó fenyegetések már túlmennek minden határon. A politikusoknak bizonyos mértékig el kell viselniük a kritikát, de az teljesen elfogadhatatlan, amikor már a családtagjaink kapnak olyan leveleket, hogy végeznek velük” – jelentette ki Branislav Gröhling, az SaS elnöke.


Gröhling emellett kiemelte a rendőrség és a közjogi méltóságok védelmét ellátó hivatal hozzáállását. „Sajnos egyeseket a Robert Fico kormányfő elleni merénylet sem fogott vissza, ellenkezőleg, még inkább gyűlölködnek. Ezt meg kell állítani” – tette hozzá, azzal, hogy a politikusoknak fel kell hagyniuk a kedélyek felkorbácsolásával és le kell csillapítani a társadalmat.


Mária Kolíková, a párt alelnöke elmondta, a fenyegetések már nem csak a közösségi oldalakon bukkannak fel, leveleket is kapnak, és több politikusuk családját is megfenyegették. „Tűrhetetlen, hogy a családtagjaink, még a gyerekeink is a részévé váljanak ennek a gyűlölködő és megfélemlítő politikai harcnak” – mondta. Kolíková hozzátette, a politikusoknak felelősen kell viselkedniük, és kötelességük elítélni ezt a gyűlölködést.

TASR

fotó: flickr