Az államfő örül a parlament által elfogadott határozatnak


Zuzana Čaputová államfő nagyra értékeli, hogy a parlament határozatban ítélte el a Robert Fico (Smer-SD) kormányfő elleni merényletet, a képviselők ezzel fontos lépést tettek a társadalom megnyugtatása érdekében – tájékoztatta a TASR-t Martin Strižinec elnöki szóvivő.

„Fontosnak tartom, hogy a határozatot minden jelenlevő képviselő megszavazta, és nagyon fontos lenne, ha ezt a példát kövesse minden közéleti szereplő, hozzájárulva ezzel a feszültség csökkentéséhez” – jelentette ki Čaputová.

Az államfő leszögezte, rendkívül nehéz napok vannak az egész ország mögött, ezért is tartja olyan nagyra, hogy a parlamenti pártoknak sikerült felülkerekedniük az ellentéteken és ebben a nehéz helyzetben megtalálni a közös utat.
Az egyhangúlag elfogadott parlamenti határozat felszólít a gyűlöletkeltés beszüntetésére, és leszögezi, hogy a politikai nézetei miatt senki nem válhat gyűlölködés céltáblájává.

A parlament felszólítja az összes pártot, a médiát és a civil szervezeteket, hogy fogadják el a parlamenti választás eredményét és ne szítsanak gyűlöletet, mindenkinek a társadalmi megbékélés elősegítésére kell törekedni, és felhagyni a gyűlöletkeltő retorikával.

TASR