Átvették kinevezésüket az első galántai ifjúsági parlament tagjai


Megalakult Galánta első ifjúsági parlamentje (PMMG). A parlament tizenhárom tagja pénteken vette át kinevezését Peter Kolek polgármestertől. Az önkormányzat szeretné bevonni a fiatalokat a város irányításába, mivel a felnövekvő generáció fontos szerepet játszik a város életében – mondta Kilácskó Mária, a város szóvivője.

„A város felhívására olyan 14 és 26 év közötti fiatalok jelentkezhettek, akiknek Galántán van az állandó lakhelyük. 18 pályázat érkezett be, a bizottság tagjai 13 olyan jelentkezőt választott ki, akik megfeleltek a kritériumoknak” – tájékoztatott a szóvivő. Megbízatásuk két évre szól. Az ifjúsági parlament független csoportként fog működni, elsősorban Galánta polgármesterével, az önkormányzati szakbizottságokkal, az ifjúsági koordinátorral, illetve az ifjúsági tevékenységeket támogató civil szervezetekkel fog együttműködni. Az ifjúsági parlamentnek külön ülésterve lesz.

A kinevezések átadásakor jelen voltak a városi hivatal, az önkormányzat és a Templars Egyesület képviselői, akik szeretnék bevonni a fiatalokat a város tevékenységébe.

TASR

Fotó: Pixabay