A PS minden kezdeményezést támogat, ami a helyzet lecsillapításához vezet


Az ellenzéki Progresívne Slovensko (PS) minden kezdeményezést támogat, ami a helyzet lecsillapításhoz és megbékéléshez vezet. Michal Šimečka, a mozgalom elnöke visszautasította azokat a próbálkozásokat, amelyek a PS-re akarják hárítani a felelősséget a társadalmi gyűlölködés miatt.

„Határozottan visszautasítjuk egyes politikusok igyekezetét, hogy ránk hárítsák a felelősséget a gyűlölködő megnyilvánulások miatt. A PS mindig tisztességes ellenzéki szerepet töltött be és szakmailag közelített a kérdésekhez” – jelentette ki Šimečka. Azt az igyekezetet is visszautasítja, amely az ellenzék szakmai munkáját akarja eljelentékteleníteni. „Azt a kijelentésemet vetik a szememre, hogy minden megteszünk, hogy akadályokat gördítsünk a kormány elé” – mondta, és hozzátette, az ellenzéknek pontosan az a feladata, hogy az általa rossznak és károsnak vélt tervezetek elfogadását minden törvényes eszközzel akadályozza.

A Robert Fico (Smer-SD) kormányfő elleni merényletet követően Zuzana Čaputová államfő és Peter Pellegrini megválasztott államfő hívta találkozóra a parlamenti pártokat a helyzet megnyugtatása érdekében. A találkozó elmarad, az államfő ezt egyes politikai vezetők nyilatkozatai alapján jelentette be.

TASR

Fotó: Pixabay