A kerékpáros közlekedés jövőjéről tárgyalt Brüsszelben Juraj Droba


Február 9-én Brüsszelben került sor a Régiók Európai Bizottsága COTER szakbizottságának ülésére, amelyen Juraj Droba, a pozsonyi kerületi önkormányzat (BSK) elnöke is részt vett. Az ülésen a kerékpáros közlekedés jövőjéről, a fenntartható és megfizethető lakhatásról, valamint a közös agrárpolitika jövőjéről tárgyaltak.

A kerékpáros közlekedésről szóló megbeszélés részeként beszédet mondott Juraj Droba, a BSK elnöke is, aki részt vett az „Európai Nyilatkozat a Kerékpáros Mobilitásról” című vélemény elkészítésében.

A BSK elnöke kiemelte, hogy „az egészséges és fenntartható mobilitás támogatása érdekében elengedhetetlen, hogy a városok és régiók aktívan részt vegyenek a kerékpáros infrastruktúrát támogató és fejlesztő uniós programokon belül az előkészületekben és a kihívások megfogalmazásában”.

Droba példaként kiemelte a pozsonyi régió kerékpáros közlekedési projektjeit is, amelyek hozzájárulnak a kerékpározás, mint közlekedési forma, valamint magának a kerékpáros turizmusnak a fejlődéséhez. A jó gyakorlat példájaként bemutatta a jelenleg is folyamatban lévő kezdeményezést, amelyben a régió lakói segíthetnek azonosítani a kerékpáros infrastruktúra erősségeit és gyengeségeit, a kerékpárosok körülményeinek javítása érdekében.

Fotó: BSK