A hatóságok mindent megtesznek a többi közjogi méltóság és a parlamenti képviselők biztonságának garantálására.


Šutaj Eštok elmondta, folyamatban van a nyomozás. „Mindent megteszünk, hogy ezt a gyalázatos bűntettet kivizsgáljuk” – jelentette ki. Kezdeményezni fogja az ország biztonsági tanácsának összehívását is.

Šutaj Eštok egyúttal a politikai gyűlölködés és a politikai ellenfelekkel szembeni agresszió beszüntetésére szólított fel. „Ne a gyűlölködés legyen a válasz, nehogy elkezdjük ölni egymást azért, mert eltérőek a nézeteink” – hangsúlyozta a belügyminiszter. Hozzátette, ez a legszomorúbb nap a szlovák demokrácia történetében.

A merényletet a demokrácia és a demokratikus berendezkedés elleni támadásnak nevezte és figyelmeztetett, hogy a bűnüldöző szervek nem lesznek tétlenek, és nem marad büntetlenül egyetlen, a merényletet helyeslő vagy további hasonló tettekre bujtogató kijelentés sem.

A belügyminiszter elmondta, a hatóságok mindent megtesznek a többi közjogi méltóság és a parlamenti képviselők biztonságának garantálására. Szintén fokozzák egyes médiumok és ellenzéki politikusok védelmét. Šutaj Eštok leszögezte, mindent megtesznek a lakosság biztonságának garantálásáért.

TASR

fotó: TASR