Több mint 350 rendezvényt szervezet ebben a tanévben az érsekújvári könyvtár


Több mint 350 rendezvényt szervezett a 2023/2024-es tanévben az iskolásoknak az érsekújvári Anton Bernolák Könyvtár. Több mint 1700, 15 évnél fiatalabb gyereket regisztráltak a könyvtárban, akik közel 45 ezer könyvet kölcsönöztek ki – mondta Helena Bohátová könyvtárigazgató.

A könyvtár kézműves-foglalkozásokat, előadásokat, kiállítás-látogatásokat, versenyeket és más rendezvényeket szervezett óvodásoknak, alapiskolásoknak és középiskolásoknak. „Könyvtárosaink játékos formában foglalkoznak a sajátos nevelési igényű gyerekekkel” – mondta az igazgatónő.

Újdonság volt ebben a tanévben a sikeres érsekújváriak, és a helyi sportélet bemutatása. Rendhagyó irodalmi rendezvényeket is szerveztek, Harry Potter varázslatos világában kalandozhattak a gyerekek. “Reméljük, hogy ezzel játékos formában olvasásra ösztönözzük a gyerekeket, és arra, hogy rendszeres könyvtárlátogató váljon belőlük” – mondta Bohátová.

Az érsekújvári Anton Bernolák Könyvtár regionális könyvtárként működik, fenntartója a Nyitra megyei önkormányzat. Családi könyvtári, szakirodalmi, bibliográfiai és regionális részleg, beszerzési és módszertani osztály működik az intézményben.

Jelenleg több mint 138 ezer kötetet és folyóiratot tartalmaz a gyűjtemény, és több mint 3000 olvasója van a könyvtárnak, köztük több mint 1600 gyerek. Évente több mint 220 ezer könyvet és folyóiratot kölcsönöznek ki, és minden évben körülbelül 2100 új kötettel bővül a könyvtár gyűjteménye.

TASR

Fotó: Pixabay