Száz alkotó mutatkozik be a pécsi Országos Kerámiaművészeti Triennálén


Száz alkotó több mint kétszáz munkáját mutatják be a hazai művészikerámia-szakma egyik legnagyobb kiállításán, az Országos Kerámiaművészeti Triennálén március 9-től a pécsi Zsolnay-negyedben – közölték a szervezők az MTI-vel.

A kulturális komplexumban található m21 galériában szombattól megtekinthető tárlatról a negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. közleményében azt írták: a kiállítás a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be az 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatásaként.

Idén a szervezők átfogó módon mutatják be az eltelt időszak eredményeit. A kortárs magyar szilikátművészet lehető legteljesebb és legfrissebb képét tárják majd a látogatók elé – közölték.

A tárlatot megelőző pályázaton a szervezők kifejezetten biztatták az alkotókat a széleskörű anyaghasználatra, alternatív, újszerű megoldásokra, amelyekre a különböző szekciók – és az m21 Galéria több mint ezer négyzetméteres területe – adtak lehetőséget.

A szokásos szekciók mellett újdonság a design területének kiemelése, amellyel az egyetemi hallgatókat is megszólították, valamint a határainkon túl élő magyar alkotók invitálása a pályázaton való részvételre.

Az m21 galéria 2021 után most második alkalommal ad otthont az Országos Kerámiaművészeti Triennálénak a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány, a KKMM – Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. szervezésében.

Az alkotások március 9-től április 21-ig tekinthetők meg. A rendezvényről részletesebben az m21.pecsigaleriak.hu oldalon lehet tájékozódni.

hkz \ bsa

MTI

Fotó: Wikipédia