Márciusi könyvbörze


Nagy-Magyarország egykori részeként kedvelt kirándulási célpontnak minősül a lélegzetelállító természeti kincsekkel és egyedülálló történelmi helyekkel rendelkező Erdély. Számtalan kiránduló visszatérő úti célként tűzi ki az óriási területen elhelyezkedő “elcsatolt szeletet”. Az elmúlt években igazi turista paradicsomnak számít a mai Románia ezen csodaszép szeglete.

Kit ne csábítanának az élénkzöld takaróval fedett hegyek, völgyek és mezők, a sziklás kilátók és magaslatok, a középkori városképek, illetve a védett állatfajok és a ritka növényvilág? Mindezek mellett nem is beszélve a lélegzetelállító csillagos éjszakákról, melyek a fényártól messzebbre eső vidékeken mindennapos látványnak számítanak. Egyszóval milliónyi varázslatos és érdekes látnivalót rejt ez a régió!

Jómagam sem tudtam még betelni ezen terület számtalan csodájával és már vannak is kinézve különböző falvak, hegyek, emlékhelyek,… melyek egyre inkább csábítanak vissza ebbe az múltban rekedt (nem minden része,  persze) világba.

Mindenkinek csak ajánlani tudom! Előre a múltba!

-> Laszkovszky Katalin, Polgár Ferenc: ÉDES ERDÉLY

BARANGOLÁS A VÉGEKEN