Könyvbörze


Március 15-e, vagyis a magyar forradalom és szabadságharc napja.

Nekünk, magyaroknak nagyon fontos a haza fogalma! Mindig is dagadó büszkeséggel néztünk fel őseinkre, kiknek számtalan dolgot köszönhetünk.

A Kárpát-medence mint második bölcső már több, mint egy évezrede viseli gondunkat szakadatlanul. Rengeteg dolgot megélt itt a nemzetünk. Voltak  jobb és (sajnos) rosszabb időszakok is, melyekből (általában) bölcsebben jöttünk ki.

Az elnyomást nehezen tűrő büszke elődök kiálltak akaratuk, jogaik és hazájuk szabadsága mellett. Ezen bátorságuk példamutató és mind a mai napig nagyra becsülendő! Szolgáljon viselkedésük nekünk is iránytűként céljaink eléréséhez!

Azonban néhány tüske több ember lelkében máig megmaradt. Sokak számára a legnagyobb érvágást az ország feldarabolása jelentette.  Azonban amíg a világ bármely szegletén képesek vagyunk megőrizni, felvállalni és továbbadni nyelvünk és kultúránk, addig őseink áldozatai nem voltak hiábavalóak!

Köszönjük nekik, hogy megmaradhattunk magyarnak!

Azonban, hogy a környezetnél és a könyveknél maradjunk… Mai könyvünkben leírások és fényképes adalékok mutatják be az egykor volt Nagy-Magyarország csodás máig lenyűgöző, érdekes és csábító vidékeit.

Mindenkinek kellemes kalandozást kívánok!

-> Mészáros László: A TÖRTÉNELMI MAGYARORSZÁG

SZENT ISTVÁNTÓL TRIANONIG