Ki lép csalogányunk nyomdokaiba?


Emlékszel még, jut még eszedbe a múltunk? Szép volt, de szép, minden perc üdvöt kínált.” Emlékszik még, kedves olvasó, ezekre a szavakra? Felcsendül lelkében a dallam, mely kísérte e dalszöveget? Látja még maga előtt a primadonnákat és színészóriásokat, akik megszemélyesítették Sylviát és Edvint a Csárdáskirálynő című operettben? Vagy Lehár Ferenc A víg özvegyében? Sorolhatnánk a régi klasszikusokat, amelyek annyi örömet, boldogságot, vidám, fennkölt pillanatokat ajándékoztak. Elmúltak a régi, szép idők, az egykori sztárok előadásait fekete-fehér videókon vagy hanglemezek kissé ugrálós felvételein élvezhetjük. Pedig milyen jó lenne élőhangban is felidézni a legnagyobb, legkedvesebb slágereket! Vajon vannak-e még köztünk Honty Hannák, Házy Erzsébetek, Korondi Györgyök, Udvardy Tiborok?

Tablókép az énekversenyről
fotó: Szlovákiai Civil Becsületrend PT

A 2014-ben, Komáromban megalakult Szlovákiai Civil Becsületrend polgári társulás 2016-ban hívta életre először a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyt. A rendezvény célja nemcsak az, hogy megőrizze a pozsonyi születésű, Kussuth- és Liszt Ferenc-díjas, Kiváló művész, Házy Erzsébet emlékét, hanem az új énekes tehetségek felkutatása is. A verseny három kategóriában biztosít indulási lehetőséget:

opera

operett

musical

A válogatóra a belépés ingyenes, a szervezők rendkívül értékes díjakkal készülnek.

Balról: Korondi György, Házy Erzsébet és Feleki Kamill
fotó: Fortepan

A fődíj 5 koncertfellépési lehetőség, ahol a győztes bizonyíthatja tehetségét:

Rádiókoncert Pozsony – RTVS (Szlovákia)

Somorja (Szlovákia)

Dunakeszi (Magyarország)

Siena (Olaszország)

Monteriggioni (Olaszország)

Ezenkívül pénzjutalmak is vannak, az első helyezett 500, a második 300, a harmadik pedig 200 eurót vihet haza. A Magyar Művészeti Akadémia elismerő oklevelet és 250 000 forintos pénzdíjat adományoz a verseny egyik díjazottjának.

A versenyre hölgyeket és urakat egyaránt várnak, alsó korhatár 16 év. Nevezni videó produkcióval lehet, melynek hossza nem haladhatja meg a 3 percet! Nevezési díj 50 euró/20 000 forint kategóriánként.

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 15-ig.

Bővebb információkért látogassanak el a https://www.szcb-hazyerzsebet-enekverseny.eu/ weboldalra, illetve a https://www.facebook.com/profile.php?id=100070270505039 facebook oldalra.

fotó: Szlovákiai Civil Becsületrend PT, Fortepan