Márciusi könyvbörze 23-24


Európa történelmének legmeghatározóbb hömpölygő szemtanúja a több ezer kilométert átszelő, tíz mai országon keresztülhaladó „kék folyam”. A Duna, illetve a közvetlen közelében elterülő területek számos nép történelmét és kultúráját formálták. Ha mesélni tudna…

fotó: a szerző

A vízzuhatag mindkét partját nemzetek sorsfordító eseményei alakították. A „Feketétől a Feketéig” gazdag növény- és állatvilága egyedülálló, számos védett és egyedi faj otthonaként nélkülözhetetlen.

Ez a könyv szépen bemutatja a Duna folyamát a kezdeti felbugyogó forrástól egészen a tengerig húzódó deltájáig.

Mindenkinek jó szelet és hullámot a Duna útvonalának felfedezéséhez!

… Néhány ezer kilométer és néhány ezer év. Oda-vissza, fel és alá, egyszer a főmederben, máskor a mellék- vagy holtágakon, de mindig a kultúra folyójának hömpölygő csordogáló vizén.”

-> Száraz Miklós György: DUNA

MÍTOSZOK DUNÁJA A DUNA MÍTOSZA

A tudósok számtalan kutatásának eredményeként jól feltérképezhető anyagegyüttes áll rendelkezésünkre a természettel kapcsolatban. Ismerjük a világegyetem végtelenjét, a földi növény- és állatvilág csodáit, Földünk kincseit. Az egyik legnagyobb rejtély azonban még mindig az emberi elme.

Sokan vizsgálják, kutatják, gyógyítják és foglalkoznak vele. Ám önmagunk megismerésére csak mi magunk vagyunk képesek (bár azért sokszor kapunk útmutatót és segítséget) – ezt az utat nekünk magunknak kell végigjárnunk.

fotó: a szerző

Az önmegismeréshez és lelki megnyugváshoz sokan a zarándokutak végigjárását választják. Az Út során megélik a „most” pillanatát, a belső hangjukra figyelnek, és kiszakadnak a mindennapi gondok körforgásából. Ez mindenképpen előnyösen hat a testi és lelki béke elérésében, és segít a gyógyulás útjára lépni.

… zarándokút egy keresztény szellemiségű út. A barátság, békesség, szeretet, elmélyülés és megnyugvás útja. Segít a testi, szellemi és lelki megújulásban. Az út végigjárása nehéz feladat és időnként nagy toleranciára van szükség hozzá…”

-> A SZENT JAKAB ZARÁNDOKÚT

ZARÁNDOK ÚTIKÖNYV – BUDAPESTTŐL LÉBÉNYEN ÁT WOLFSTALIG

Iván Bittera Gabriella

fotó: a szerző