Krnčan Milan megmutatta hangját Magyarországnak


A Mutasd a hangod legutóbbi adásában február 18-án több, Csallóközben élő is felkaphatta a fejét Krnčan Milan neve hallatán, akit a környéken jól ismernek színészi – énekesi vénájáról. A csatorna az előző évad sikere után újra elővette a dél-koreai licenszen alapuló zenei játékműsorát, ahol a játékosoknak azt kell eldönteni, hogy az adott ember tud, vagy nem tud énekelni. Milannal beszélgettünk a műsorral kapcsolatos élményeiről, tapasztalatairól.

Miért jelentkeztél a műsorba?

A barátaim szóltak, hogy van egy meghallgatás a Mutasd a hangod! című műsorba keresnek énekeseket. Úgy gondoltam, hogy tétje nincs, viszont egy jó móka, jó élmény lehet és az emberek is szélesebb körben megismerhetnek.

Milyen volt a produkcióban részt venni?

Azt kell mondjam minden szinten jó tapasztalatom volt. Nagyon profin menedzselték le az egészet az elejétől a végéig, és izgalmas volt belelátni a tv-felvétel kulisszáiba. A műsorban mi csak egy dalt tátogunk, ami alapján a játékosoknak el kell dönteni tudok-e énekelni vagy nem, ezt követően jön majd a dal, amit ténylegesen eléneklek. Ezt látja a néző. Azonban emögött sokkal több minden van. Miután kiválasztottak énektanárhoz jártam a Tv2-be Lajtai Katihoz, aki a csatorna zenés produkcióban segíti a fellépők munkáját, de a közönség a Crystal énekesnőjeként is ismerheti munkásságát. Az adás felvételét megelőzte még a stylist, a kamerapróbák és a koreográfia órák is. A készítők kitettek magukért, tényleg igazi showműsort hoznak létre adásról adásra.

A Nélküledet énekelted a műsorban. Miért pont ezt a dalt választottad?

Érdekes választás, mert a műsor készítőivel közösen választottuk ki, úgy, hogy ők nem is tudták mennyire kedves szívemnek az Ismerős Arcok száma. Felvidéki vagyok és büszke vagyok a származásomra. A műsorban is elmondtam, hogy szerintem a magyar himnusz mellett ez a dal is himnusszá nőtte ki magát, legalábbis Felvidéken. Bárhol örömmel énekelem, mert nagyon tudok vele azonosulni. Egyébként a másik dalt, amit playbackként énekeltem is nagyon szeretem. Charlie Mindenki valakié című számáról van szó. Szerettem volna becsapni a zsűrit és a játékosokat, ez sikerült is, azt hitték, hogy a traktoros karakterem mögött egy énekelni nem tudó személy rejtőzik. Direkt kitoltam a hasamat és próbáltam mereven állni. Nagyon meglepődtek, amikor a Nélkülednél megszólalt a hangom.

Mikor láthatunk legközelebb a televízióképernyőn?

Ki tudja, talán egy tehetségkutatóban megpróbálom magamat, megtetszett a televízió világa. Ez eddig ismeretlen volt számomra, mert engem a közönség általában színpadon lát akár színházi előadásról legyen szó, akár koncertjeimről.

Nem vagyok egy nagy közösségimédiás ember, de azt el kell ismernem, hogy szükség van rá és a műsor utáni reakciók, megkeresések, megosztások motiválttá tettek, hogy legyek aktívabb ezeken a platformokon is. Jól esett, hogy annyian írtak és megállítottak az utcán, nekem ez a legnagyobb dicséret.

Fotó: Krnčan Milan