Több fontos kérdésben is dönt ma Nagyszombat megye képviselőtestülete


Ma több fontos kérdésben is döntenek a megyei képviselők Nagyszombatban, amelyek meghatározzák a következő időszakot a régióban.

Kérdésemre Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere, a Magyar Szövetség megye frakciójának vezetője elmondta, hogy ma döntenek arról, hogy az Európa Tanács Fejlesztési Bankjától egy 40 millió eurós hitelt venne fel a megyei önkormányzat, amelyből a megye hatáskörébe tartozó utakat újítanák fel, illetve fejlesztenék az infrastruktúrát. A testület elé kerül a kötelező érvényű rendeletek módosítása, amelyben a következő évtől a megyei alelnökök saját hatáskörben rendelkeznének egy bizonyos pénzcsomag felett, amelyből különböző pályázatokat támogathatnának, természetesen a képviselőtestület által meghatározott szabályok alapján.

A sport támogatását célzó pályázatok is elbírálásra kerülnek, konkrétan a Nagyszombati Ipari Szakközépiskola tornatermének a felújítása. Napirendre kerül a galgóci múzeum és planetárium felújítása, amit az Interreg program keretében egy cseh partner bevonásával végeznének. Mivel idén, május 31-én lejár a megyei intézmények élére kinevezett igazgatók megbízatása, újból ki kell írni a pályázatokat ezekre a vezető pozíciókra. Ezen az ülésen hallgatják meg a megyei főellenőr jelentését a 2023-as évvel kapcsolatban.